Veganskt på fest

Att börja äta vegansk kost är ingen konst. Det finns otroligt mycket god mat att äta från växtriket. Dessutom är mat från växtriket såväl näringsrik som mättande. Du kommer kunna frodas och hålla dig frisk och kry på en vegansk kost. Om du dessutom bär runt på några extrakilon kommer de sakta men säkert att försvinna.

Något som dock inte är lika lätt är att bemöta alla kommentarer som välvilliga vänner och familjemedlemmar kan komma med. De kan fint fråga hur du ska få i dig alla vitaminer och om du inte vill ha en kaka till kaffet. Att handskas med alla välvilliga människor kan vara det svåraste att gå över till en vegansk kost. Du ska dock inte känna dig begränsad med din veganska kost. Se istället till att bjuda alla du känner på din goda mat så inser de snart att du äter vanlig mat även du.

Dags för fest

Ett tillfälle då du kan överraska alla dina vänner med god vegansk mat är på en fest. Att ställa till med en fest där det enbart serveras vegansk mat är idag enkelt. Det finns ju så mycket gott att välja mellan!

Du kan bland annat servera en god vegansk ost med potatiskaka, tomat och pesto. En god baguette och nötter till gör det hela till en fin rätt. Något annat som brukar uppskattas är en stor wok med mängder av spännande grönsaker i. Eller varför inte laga till ett gott potatismos med stekt spenat och champinjoner till. Det godaste är oftast de enklaste maträtterna med mycket kärlek i.

En festlig dag behöver såklart även aktiviteter som alla kan delta i. Vad sägs om att köra gokart och tävla mot varandra. Då blir det hög fart och rolig sammanhållning i gruppen.

Efter gokarten kan du servera efterrätten. Något som uppskattas av alla är ett riktigt inbjudande fruktfat. Ett fruktfat med glass till är något som går hem hos allas smaker. Vilken frukt som serveras kan vara beroende på säsong. Jordgubbar, melon, vindruvor och kiwi är dock frukt som är gott.

Vegansk mat för en lyckad fest

Du behöver inte laga svensk husmanskost eller oxfilé för att få en lyckad fest. Laga istället den veganska maten du tycker om. Mat man är bra på att laga är oftast den som blir allra bäst. Med riktigt god vegansk mat kommer dina gäster inte att märka att det saknas kött. Dessutom kan du snart vara en god bit på vägen till att charma över dina vänner till den veganska sidan. Vem vet, kanske blir ni snart allt fler veganer som deltar på dina fester. Vegansk mat är alltid god och dessutom krävs det ofta få ingredienser för att lyckas.

mts_wordx