Varför välja veganskt?

Att äta veganskt och leva veganskt är bra för dig och din hälsa men inte minst för djuren och miljön givetvis.

Du slipper alla konstigheter som finns i animaliska produkter, så som antibiotika. Det är även välkänt att man minskar risken för att få cancer och vissa andra kroniska sjukdomar. Det har också framkommit att det är bra för de med diabetes att äta vegansk kost! Dessutom extra bra för dig som är laktosintolerant då du alltid kan äta vegansk mat.

Djuren

Självklart är vegansk mat det bästa alternativet om man ser till djuren. En anledning är så klart att de får behålla livet. Men också att de slipper leva i den hemska djur industrin. Tänk dig att lida dag ut och dag in för att sedan bara dö, bara för att mätta människor.

Argumentet att äta eller ätas håller inte. Varje individ i naturen jagar sin mat för att överleva med sina egna klor och tänder. Medans vi föder upp djuren i fångenskap. Vilken match, va?

Sedan att djur industrierna är en av de som har störst miljöpåverkan borde idag inte vara något nytt. Men man får heller inte glömma vattendjuren. Det är idag överfiskat i haven runt om i världen, så vi snart har vi inte vissa arter kvar i våra vackra hav.

mts_wordx