Snabb vegansk mat för hektiska dagar

Du som varit vegan ett tag har säkert fått in en bra rutin på matlagningen, och behöver inte längre fundera på vilken mat som ska lagas och när du ska få tid att laga den. Men lyckligtvis är det ju inte enbart rutinerade veganer som vill äta vegansk mat, då allt fler intresserar sig för en djurvänlig kost. För nya veganer eller icke-veganer som vill laga vegansk mat i större omfattning, kan det dock vara svårare att få in en rutin med snabblagad vegansk mat. Kanske är man vad vid färdigmat eller enklare måltider och vill inte lägga så mycket tid på matlagningen. Kanske vill man bara ha god vegansk mat även de dagar man är stressad. Visst är färdigmat oftast inte särskilt bra om sanningen ska fram, men det finns dagar när man är beroende av något snabbt och lätt, och för vissa är färdigmaten räddningen för arbetslunchen. Därför kommer denna artikel handla om lite tips på lättare måltider, som helt enkelt bara ska gå snabbt.

Veganska färdigrätter

Trots att vi går mot en allt mer vegansk värld så kan det fortfarande kännas lite smått hopplöst när man tar sig till närbutiken i hopp om en okej färdigrätt. Men de existerar faktiskt. Om du gillar pizza så har märket Oumph! veganska sådana, lättare än så blir det inte. Pizza lämpar sig inte bara för stressiga nödlägen då det faktiskt är en favorit för många. Så den kanske till och med gör sig bra som lördagsmat. Även Vegme har en rad veganska färdigrätter såsom thaigryta med smak av röd curry, pasta bolognese och tikka masala som exempel. Om du äter en fryst färdigrätt så se till att värma den ordentligt så du slipper tandolyckor, men skulle den vara framme kan du besöka distriktstandvarden.se för att få tandproblemet löst.

Snabbt & lätt

Kanske har man tid att laga enklare måltider även under hektiska dagar, och försöker undvika färdigrätter i den mån det går. Då finns det även en hel del enklare måltider som du snabbt kan tillaga. Hälsans kök har även många veganska produkter, där du bland annat kan köpa färdiga veganska burgare och bara hacka upp lite grönsaker och på med brödet. Eller vad sägs om att bara lägga in rotfrukter och grönsaker tillsammans med veganska korvbitar i ugnen. Beroende på vilken inställning du har på ugnen kan du få till en mer eller mindre grill-liknande tillagning.

Än är det inte det bästa sortimentet som finns i form av vegansk färdigmat men det går framåt, och vad gäller halvfabrikat så finns det faktiskt en hel del att välja på. Vardagen blir mycket enklare när man inte alltid behöver göra burgaren från grunden där hemma, utan istället kan fokusera på de grönsaker eller tillbehör man vill ha till.

mts_wordx