Inspiration till vegansk mat

Om man är ny som vegan kan det kännas lite svårt att med en gång finna inspiration till helt nya rätter och ibland kan det vara tufft att hitta smarta alternativ till det man är van vid. Här får du några tips på hur du kan bli mer inspirerad till att hitta på goda veganska alternativ i köket.

Odla egna grönsaker

Att odla egna grönsaker är en sak som kan göra att det genast blir lite roligare att laga mat. Man vet vad man får och det ger en helt annan känsla att faktiskt kunna gå ut i trädgården och plocka precis vad man vill. Men med odlingar kommer också skadedjur och ogräs. Hos Rörfokus.se finns det flera olika typer av bekämpningsmedel som kan användas i odlingar. Som vegan gäller det dock att tänka på att flera av dem är djurtestade.

Hur kan köttet ersättas?

Det finns flera bra och goda veganska köttsubstitut och de kan vara i form av färs, bitar, filéer och mycket annat. Flera av alternativen passar lika bra till vardag som till fest och de flesta varianterna är lätta att laga. Under de senaste åren har det till och med dykt upp veganska alternativ till julskinkan.

Bättre hälsa kan också vara en inspiration

En sak som kan göra att vegankosten känns lite mer inspirerande är att man i regel får en bättre hälsa och finare hy samt hår. Även om det kan vara lite svårt att komma igång med de köttfria rätterna blir det väl värt mödan när man ser alla de positiva resultat som kosten väl ger och dessutom gör man också miljön samt djuren en stor tjänst.

mts_wordx