Goda snacks till festen

Är det dags för fest och du söker goda recept för att kunna göra veganska snacks? Då är det här ett inlägg för dig. Att ordna en ordentlig fest kan ta tid, vara krävande men även vara väldigt roligt. Shoppa loss på partykungen.se och se till att gästerna inte är hungriga eller törstiga genom att servera god mat, tilltugg och dricka. Här kommer några exempel på enkla recept som du kan servera på festen. Självklart är allting helt och hållet veganskt.

Energybars med kaffe i

På festen kanske man behöver piggas upp med lite extra energi, just därför är de här små barsen alldeles utmärkta. Dadlar, nötter, frön och havregryn är den rätta mixen för att få goda bars, men det är kaffet som sätter den där extra goda smaken på dem. Det går snabbt och enkelt att göra dem. Kärna ur dadlar och blötlägg dem i kaffe. Sedan är det bara att blanda ihop resterande ingredienser och in med allting i ugnen. Detta är ett recept som funkar perfekt när man inte orkar göra någon avancerad tårta eller liknande, men det är otroligt gott och kommer därför inte göra dina gäster besvikna.

Maränger med kikärtsspad i

Om du är en av alla oss veganer som använder kikärtor i nästan allt du ska laga så kommer här ett väldigt bra tips, nämligen att du ska spara spat som blir över efter att du gjort något, och detta kan du sedan använda för att göra goda maränger på. Du gör precis som om du skulle göra vanliga maränger, det enda är att du byter ut äggvitan mot spat istället. Det blir små fluffiga drömmar som man kan servera till kaffet, eller som snacks på festen. Det här är inte det nyttigaste alternativet som man kan tänka sig. Men på fest behöver man ju inte tänka på det. Det är ju även viktigt att man unnar sig något gott ibland och på fest är det ju ett ypperligt tillfälle att tillåta sig själv att njuta lite extra.

Picklad blomkål i rosévinäger

En lite mer matig version på snacks är att man picklar blomkål. Det här kan vara bland det enklaste man kan tänka sig att göra egentligen. Det är nämligen bara att blanda ihop sina ingredienser, i med dem i en burk, fylla på med valfri vinäger och sedan är det bara att vänta medan syran gör jobbet. Det här har blivit väldigt populärt att göra, speciellt till grillat på sommaren, men det finns många fler stunder då det kan vara passande. På sommaren är det extra gott med den syrliga smaken som picklade grönsaker får och man kan själv improvisera och testa sig fram med olika ingredienser.

mts_wordx