För dig som är författare

Att skriva en egen bok är något som många drömmer om. Har du tagit steget vidare och faktiskt påbörjat en bok finns det ett par saker som kan underlätta ditt arbete som författare. Nedan får du tips på det.

Papper

Om du har kommit så pass långt i processen att du ska skicka iväg boken till testläsare eller förlag behöver du ha papper. Det finns bra och billigt kopieringspapper på nätet. Du hittar till exempel buntar av A4-papper, vilket är det vanligaste formatet att skriva ut på. Det är viktigt att du har tillräckligt med kopieringspapper för att du ska kunna skriva ut hela boken. Därför är det till fördel om du är väl förberedd och ser till att du har ett lager med kopieringspapper för att du smidigt ska kunna skriva ut din bok när det är dags.

När du har skrivit ut boken med hjälp av en skrivare och satt ihop den i rätt ordning och fäst ihop boken med pappersklämmor eller dylikt kan du skicka iväg boken till dina testläsare eller till förlag. Det kan också vara bra att läsa boken själv eftersom det blir en annan känsla när du har den fysiskt.

mts_wordx