Vegansk förrätt/festmat

Nej inte ens här behöver du vara orolig. Vegansk festmat behöver inte heller vara krånglig. Nedan kommer ett tips!

Toast-Skagen. Som förrätt eller som plockmat

Rosta så många skivor toasts du önskar. Skär gärna bort kanterna för bästa resultat.

Ska du göra mindre bitar som plockmat delar du sedan brödbiten i fler mindre bitar i önskad storlek.

Ingredienser:

  • 1 paket Naturell tofu, exempelvis kung markattas.
  • 1 dl Vegansk majonnäs, exempelvis Coops lättmajonnäs.
  • 2 dl Oatly imat fraiche.
  • 1 kruka dill
  • 1 mindre rödlök eller en halv stor.
  • Citron
  • 3 msk Tångcaviar
  • Salt och peppar.

Skär tofun i mindre bitar, riva fungerar lika bra.

För extra smak – koka upp en liten kastrull med vatten salt, peppar, dill, citron och ta av från plattan. Lägg tofun i ett durkslag och häll den kokande blandningen över tofun. Låt svalna.

Finhacka rödlöken och lägg det i en bunke. Blanda majonnäs, i fraiche, salt och peppar med rödlöken.

Hacka dillen och rör ner med resten. Smaka av med citron i önskad mängd.

Slutligen har du i tångcaviar och rör försiktigt ner tofun.

Smaka av och ha eventuellt i mer salt, peppar och citron.

Lägg den rostade toasten på en tallrik och lägg en önskad mängd Skagen på.

Dekorera gärna med en dillkvist och en citronskiva. Eventuellt en klick tångcaviar.

Smaklig toast.